Aanbod

De Wereld van Rayaan wil in de eerste plaats kinderen en jongeren bereiken die het moeilijker hebben om aansluiting te vinden bij de reguliere werkingen.

Via inclusieve activiteiten en acties streven naar een warme en solidaire samenleving. Wij geloven sterk in een samenleving die er is voor iedereen!

 
 
 
 

Laagdrempelige workshops & activiteiten voor kinderen en jongeren met extra zorgnoden. Daarnaast trachten we tijdens de ateliers op een fijne manier concrete leermogelijkheden aan te koppelen: leren omgaan met prikkels, omgaan met emoties, weerbaarheidstraining, uitstappen. 

Schoolvakanties: kampjes rond weerbaarheidstraining, computerkampjes, sportkampjes

Wie: kinderen van 6 tot 12 jaar met extra zorgnoden (autisme of een ander kwetsbaarheid)

Wanneer: tweewekelijks op zaterdag van 14u tot 16u30

Vragen of aanmelden: nadia@dewereldvanrayaan.be

Via individuele begeleiding en auticoaching van kinderen en jongeren met ASS/HSP/ADHD. Samen zoeken we naar de optimale ondersteuning.

Meer info: info@dewereldvanrayaan.be

Brussenkl’ASS: Binnen dit project zal er stilgestaan worden bij de rol van een brus ( BRoer en zUS) binnen het gezin. Hoe is het voor brussen om op te groeien met een broer of zus die ‘anders’ is en vaak meer zorg en aandacht vraagt. 

In ons klASS’je maken we kennis met elkaar, doen we samen ontspannende activiteiten en kan je er ook vertellen over je broer of je zus. 

Groep 1 : 8 tot 12 jaar 

Groep 2:  13 tot 17 jaar

Hoe en wanneer: Er zijn 7 bijeenkomsten en een 1 terugkomdag.  Elke bijeenkomst duurt 2 uren en zal doorgaan op zaterdag van 14u tot 16u. Voor de start wordt er eerst een intakegesprek ingepland.

Vragen of aanmelden: nadia@dewereldvanrayaan.be

Vrijetijdscoaching- op donderdag van 10u30 tot 14u30 
 
Op zoek naar een zinvolle vrijetijdsbesteding op maat? 
Samen zoeken we zowel binnen het aanbod van De Wereld van Rayaan als bij externe organisaties naar een toffe vrijetijdsbesteding in jouw buurt of aangepast aan jouw noden.
Samen bekijken we de mogelijkheden en zorgen we voor een warme overdracht. Spring gerust binnen , de koffie staat klaar!

Afspraak maken kan op 0498/600.025 of info@dewereldvanrayaan.be

Het zoeken naar een studentenjob houdt veel uitdagingen in: Jezelf voorstellen, oogcontact maken, een sollicitatiebrief maken. Hoe doe je dat? 

Wie :Voor jongeren vanaf 15 tot 26 jaar met ASS/HSP/ADHD

Afspraak: 0498/600.025 of info@dewereldvanrayaan.be

Atelier voor kleuters met ASS. Thema’s: Omgaan met emoties, relaxatie, mijn sterktes. Werkvormen: spelletjes, verhalen, praatkaartjes, rollenspel.

Wanneer: elke 3de dinsdag van de maand van 17u tot 18u

Wie: kleuters 2de en 3de kleuters met autisme

Vragen of aanmelden: dorothee@dewereldvanrayaan.be

Dit project ism Stad Antwerpen richt zich op jongeren tussen 12 en 18 jaar met ASS/HSP of een andere kwetsbaarheid en die nood hebben aan ontmoeting met andere jongeren. Subproject Reach-Aut: Bedrijfsbezoeken, sollicitatieworkshop in groep, EHBO,.. 

Wanneer:  Elke woensdag van 13u50 tot 16u30. Elke vrijdag na schooltijd, is er een fysiek of een digitaal babbeltje via whatsapp.

Tijdens de schoolvakanties organiseren we tal van activiteiten en workshops, waarbij de jongeren zelf beslissen welke activiteiten worden aangeboden. 

Aanmelden: Via een whatsappgroep (let op enkel jongeren worden toegevoegd) worden activiteiten en nieuwtjes gepost. Vragen of wil je toegevoegd worden? Stuur een whatsappje naar 0498/60.00.25

Vragen of aanmelden? nadia@dewereldvanrayaan.be

Met Naaien op maat proberen we al spelenderwijs sociale skills en competenties te ontwikkelen. Door zowel samen als individueel aan een naaiproject te werken, ontstaat er bij de jongeren een proces waarbij ze elkaar leren ondersteunen , naar elkaar luisteren en communiceren. Dit binnen een veilig kader waar fouten maken zeker geen ramp hoeft te zijn. Op die manier werken we aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid.

Wat leer je: In een reeks workshops leer je een patroon op maat maken het patroon op stof leggen, uitknippen en in elkaar naaien.

Wanneer: Tweewekelijks op zaterdag van 13u tot 15u (uitgezonderd de schoolvakantie). komt er op zaterdagnamiddag Wie: Jongeren met extra zorgnoden vanaf 12 jaar 

Vragen of aanmelden: dorothee@dewereldvanrayaan.be

Voetbalteam voor kinderen met ASS die moeilijk of geen aansluiting vinden bij de reguliere teams of de g-ploeg.

Wij bieden structuur,  overzicht en persoonlijke begeleiding in een prikkelarme omgeving. Plezier en bewegen staat voorop.

Wanneer: Veldvoetbal op woensdag ism VC Mortsel. Uren: 14u30 tot 16u

Zaalvoetbal op zondag ism District Borgerhout. Uren: 15u tot 16u 

Vragen of aanmelden: dorothee@dewereldvanrayaan.be